Hallo Friesland! Hallo duurzaamheid!

Leeuwarden laten zien!

19 oktober 2012

Hallo Friesland! Hallo Duurzaamheid! Hallo Klus je Rijk!

Vandaag hebben we Leeuwarden laten zien. Dit deden we vanaf de bijna 115 meter hoge Achmea toren. Op de panorama-etage keken we over onze stad Leeuwarden. Daar zochten we naar daken met zonnepanelen. Op het gemeentehuis zagen we al een serie panelen liggen. Ook op andere panden zitten al zonnepanelen. maar onze conclusie is, het kan veel meer!! We hebben het allemaal een leuke ervaring gevonden om Leeuwarden van deze hoogte te mogen bekijken. Ik zou zeggen zeker zelf eens doen!!
We hebben ook gekeken op een Duurzame boerderij vlakbij Leeuwarden. Elke koe die ze daar hebben maakt voor 7 woningen de energie die deze woningen nodig hebben. Kortom wij moeten maar een koe in de tuin. Wel zo duurzaam. Hahaha Ze doen ook onderzoeken om het nog duurzamer te maken. Van
LED-stal verlichting tot de mest beter verwerken.

We hebben deze dag alles op de fiets gedaan. Heerlijk fietsen door je eigen stad. Iets wat we eigenlijk veel meer moeten doen. Toen we naar de Duurzame boerderij fietsten zagen we rechts industrie en links de weilanden en de boerderijen. Wat is Friesland toch mooi!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.